Reparatie kunstgebit Eindhoven​

Kunstgebit Reparatie

Uw kunstgebit is kapot, dus er dient een reparatie kunstgebit plaats te vinden. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gebroken kunstgebit, een scheur in het kunstgebit, een tand is afgebroken of een losse tand in het kunstgebit.

In de meeste gevallen kunt u bij Van Noort Tandprothetiek in Eindhoven wachten op een kunstgebit reparatie, omdat de reparatie aan het kunstgebit direct wordt uitgevoerd. Vaak duurt een kunstgebit reparatie niet langer dan een uur. Als het een moeilijkere kunstgebit reparatie betreft, dan kan het zijn dat het iets langer duurt. Maar meestal kan de kunstgebit reparatie wel dezelfde dag nog uitgevoerd worden, zodat u het kunstgebit niet langer dan een dag hoeft te missen.

Het kan zijn dat het kunstgebit kapot gaat door ouderdom. Als dit het geval is dan wordt door middel van een kunstgebit reparatie ervoor gezorgd dat u, tot u een nieuw kunstgebit heeft, met uw oude kunstgebit vooruit kunt. Als wij de kunstgebit reparatie uitvoeren, kunt u ook van ons verwachten dat wij u voorzien van een passend advies voor een nieuw kunstgebit.

 

Spoedreparatie kunstgebit

Bij Van Noort Tandprothetiek staat u als patiënt op nummer 1. Wij vinden het daarom belangrijk dat u bij een kapot kunstgebit snel gebruik moet kunnen maken van een kunstgebit reparatie service. Daarom staat Van Noort Tandprothetiek 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar voor spoedreparaties. Hebt u bijvoorbeeld een kunstgebit reparatie nodig in de avonduren of in het weekend? Wij zijn telefonisch bereikbaar en zullen u zo snel mogelijk helpen. Op een spoedreparatie kunt u uiteraard ook wachten. Een spoedreparatie duurt meestal, net als een gewone kunstgebit reparatie, niet langer dan een uur.

 

Uw kunstgebit reparatie zelf uitvoeren, doe het niet!

Als uw kunstgebit kapot is, wordt geadviseerd om niet zelf een kunstgebit reparatie uit te voeren. Zodra u dit doet, wordt het moeilijker voor de specialisten van Van Noort Tandprothetiek om uw kunstgebit te repareren. In sommige gevallen is het zelfs onmogelijk voor een specialist om nog een kunstgebit reparatie uit te voeren.

 

Vergoeding kunstgebit reparatie vanuit de verzekering

Een kunstgebit reparatie wordt voor een groot deel vergoedt vanuit de basisverzekering. In de meeste gevallen gaat het om een vergoeding van 90% vanuit de basisverzekering. 10% van het totaalbedrag voor de kunstgebit reparatie komt voor rekening van de patiënt. Deze 10% wordt de ‘eigen bijdrage’ genoemd. Deze eigen bijdrage kan gedekt worden door een eventuele aanvullende verzekering. De vergoedingen van een kunstgebit reparatie zoals hier omschreven, staan los van het eigen risico.

Gebroken Gebits Prothese - Van Noort Tandprothetiek

Een juiste gebitsprothese wordt gemaakt in goed overleg en een juiste behandeling. Hierbij kan de keuze gemaakt worden tussen een traditioneel kunstgebit of een digitaal kunstgebit. Kom gerust eens langs voor een gratis intakegesprek en laat u adviseren. 

We bekijken samen alle mogelijke opties om tot een goed eindresultaat te komen. Na het plaatsen van uw nieuwe gebitsprothese, wordt u standaard na één jaar opgeroepen voor controle. Vervolgens wordt u nog een keer na één jaar en na twee jaar opgeroepen voor controle. Hierdoor kunnen we samen uw tevredenheid waarborgen en op tijd uw gebitsprothese opvullen (rebasen) om breuk te voorkomen. Na 5 jaar wordt u opgeroepen om te controleren of de gebitsprothese vervangen zou moeten worden door slijtage van de tanden of eventuele andere zaken.

U heeft iedere 5 jaar recht op een nieuwe gebitsprothese.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese bijna volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering kan deze zelfs volledig vergoed worden.