Kunstgebit reparatie in Eindhoven

Waarom een kunstgebit reparatie?

Een tijdige kunstgebitreparatie is van groot belang voor behoud van functionaliteit, mondgezondheid en natuurlijk zelfvertrouwen. Beschadigingen aan het kunstgebit kunnen snel leiden tot ongemak en esthetische zorgen. Door uw kunstgebit op tijd te repareren worden verdere complicaties voorkomen, waardoor de duurzaamheid en effectiviteit van het kunstgebit gewaarborgd blijven.

Wanneer heeft uw kunstgebit reparatie nodig?

Wanneer uw kunstgebit beschadigd is, is het tijd voor een reparatie aan uw kunstgebit. De aard van de schade kan divers zijn, variërend van een gebroken kunstgebit, een scheur in het materiaal, een afgebroken tand tot zelfs een losse tand of kies. In alle gevallen is het belangrijk om snel actie te ondernemen om verdere complicaties te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw kunstgebit weer volledig wordt hersteld. Van Noort tandprothetiek staat klaar om uw kunstreparatie uit te voeren. Wij richten ons naast reparaties van gebitsprotheses ook op rebasingen oftewel het opvullen van uw kunstgebit en een nieuw kunstgebit of klikgebit.

Diverse soorten schade aan kunstgebitten

Verschillende vormen van schade aan kunstgebitten, zoals breuken, scheuren en losse tanden, vragen om specifieke aandacht. Breuken kunnen de functionaliteit direct beïnvloeden, terwijl scheuren ongemak en irritatie kunnen veroorzaken. Losse tanden en afgebroken tanden kunnen leiden tot ongemak en esthetische zorgen. Kortom, schade aan uw kunstgebit kan leiden tot mondgezondheidsproblemen. 

Gebroken Gebits Prothese - Van Noort Tandprothetiek

Hoe verloopt een afspraak voor kunstgebitreparatie?

Bij Van Noort Tandprothetiek in Eindhoven kunt u meestal dezelfde dag nog terecht voor een kunstgebit reparatie. In de meeste gevallen kunt u wachten op de kunstgebit reparatie, omdat deze direct wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen duurt dit niet langer dan een uur. Bij complexere reparaties kan het iets langer duren, maar we streven ernaar om het op dezelfde dag te voltooien, zodat u uw kunstgebit niet lang hoeft te missen.

Spoedreparatie voor uw kunstgebit

Wij begrijpen dat een gebroken kunstgebit snel hersteld moet worden. Daarom zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar voor spoedreparaties aan uw kunstgebit. Een spoedreparatie duurt meestal niet langer dan een uur, vergelijkbaar met een reguliere reparatie, waarop u bij ons kunt wachten.  

Reparatie van uw gebitsprothese in het weekend

Heeft u in de avond of in het weekend een kunstgebitreparatie nodig? Ook dan zijn wij bij Van Noort Tandprothetiek telefonisch bereikbaar en streven wij ernaar u zo snel mogelijk te helpen. We maken samen met u een afspraak wanneer we uw kunstgebit kunnen repareren, zodat u erop kunt wachten.

Wie kan uw gebit repareren?

Voor kunstgebitreparaties hoeft u niet naar een tandarts of tandtechnicus . Als ISO 9001-gecertificeerde zijn wij gespecialiseerd voor kunstgebit reparatie Eindhoven. Van kleine drukplekken en drukpuntjes tot grotere herstelwerkzaamheden, wij hebben uitgebreide ervaring in het maken en repareren van kunstgebitten. 

Een kunstgebit reparatie zelf uitvoeren

Wij raden ten zeerste af om zelf lijm te gebruiken voor het repareren van een beschadigd kunstgebit. Dit kan het herstelproces bemoeilijken en mogelijk leiden tot onherstelbare schade. Kunstgebitten zijn complex; vertrouw op uw tandtechnicus voor een optimale reparatie en voorkom onnodige risico’s. 

Levensduur en Onderhoud van Kunstgebitten

De levensduur van uw kunstgebit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de materialen waaruit het is vervaardigd, de kwaliteit van de constructie en het (dagelijkse) onderhoud. Ook is het per persoon verschillend, omdat veel persoonlijke factoren invloed hebben op de levensduur van uw gebitsprothese. Hierover kan Steven van Noort als gediplomeerd tandprotheticus u alles vertellen.

Als uw kunstgebit door ouderdom beschadigd is, zorgen wij met een reparatie ervoor dat u met uw oude kunstgebit kunt blijven functioneren. Als wij de kunstgebit reparatie uitvoeren, kunt u van ons verwachten dat wij u voorzien van een passend advies voor het onderhoud van uw bestaand kunstgebit of een nieuw kunstgebit.

U heeft iedere 5 jaar recht op een nieuwe gebitsprothese. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese bijna volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering kan deze zelfs volledig vergoed worden.

Het rebasen/opvullen van uw gebitsprothese 

Het belangrijkste onderhoud van uw gebitsprothese is het tijdig rebasen, oftwel opvullen. Wanneer er geen eigen tanden meer aanwezig zijn in uw kaak, zal deze namelijk langzaam slinken. Hierdoor gaat het kunstgebit (ongemerkt) los zitten en/of er kan eten onder komen, er kunnen pijnplekken ontstaan en het kan zelfs onnodig gaan breken. Het is daarom belangrijk om tijdig uw gebitsprothese te laten opvullen, oftwel rebasen. De prothese sluit na een rebasing weer goed aan op uw kaak.  

Onderhoud aan kunstgebit in Eindhoven

Als u geen reparatie nodig heeft maar interesse hebt in het onderhoud en periodieke controles van uw kunstgebit, zijn wij beschikbaar. Regulier onderhoud is cruciaal om de levensduur te verlengen en problemen te voorkomen. Zowel vaste patiënten als nieuwe patiënten zijn bij Van Noort Tandprothetiek welkom voor een beoordeling van hun kunstgebit. 

Waar kunt u spoedreparaties laten doen?

Na jarenlange ervaring op te hebben gedaan als Tandprotheticus. Hebben wij sinds oktober 2022 onze eigen praktijk geopend aan de Hondsruglaan 89-03 in Eindhoven. Deze centraal gelegen locatie tussen de wijken Achtse barrier, Acht, Blixembosch en Woenselse Heide, Woensel, is eenvoudig te bereiken vanuit zowel Best, Son en Breugel, Nuenen als Eindhoven. 

Tarieven reparatie kunstgebit

Een basisverzekering vergoedt 90% van de kosten van een kunstgebit reparatie. 10% van het totaalbedrag van de kunstgebit reparatie komt voor rekening van de patiënt. Deze 10% wordt de ‘eigen bijdrage’ genoemd. Deze eigen bijdrage kan gedekt worden door een eventuele aanvullende (tand) verzekering. De vergoedingen van een kunstgebit reparatie zoals hier omschreven, staan los van het eigen risico. 

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese bijna volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering kan deze zelfs volledig vergoed worden.