Is uw kunstgebit / gebitsprothese gebroken of kapot?

Bel ons direct! Wij zijn 24/7 bereikbaar en kunnen in de meeste gevallen uw gebroken kunstgebit direct repareren.​

Gebroken Gebits Prothese - Van Noort Tandprothetiek

Een ongeluk zit in een klein hoekje, een gebroken gebitsprothese kan uw dagelijkse routine flink verstoren. Van Noort Tandprothetiek is 24/7 bereikbaar om spoedgevallen zo snel mogelijk voor u op te lossen. Dit geldt voor alle reparaties, zowel doordeweeks buiten normale werktijden als op weekend- en feestdagen.

Naast het repareren van uw gebitsprothese kijken wij ook naar het belangrijkste in dit verhaal, de oorzaak van het gebroken kunstgebit. Is u prothese gebroken tijdens het eten? En bleek dit een zacht broodje te zijn of werd er weinig kracht gezet? Dan duidt dit vaak op een slechte pasvorm van uw gebitsprothese waardoor gemakkelijk breuk kan ontstaan.

Een kaak zonder tanden zal altijd blijven slinken/krimpen. Hierdoor kan op den duur een breuk of scheur ontstaan. Het is daarom dat wij u na een reparatie een passend advies mee zullen geven. Denk hierbij aan het laten opvullen (rebasen) van het kunstgebit of wanneer de gebitsprothese ouder is dan 5 jaar deze te laten vernieuwen. 

U heeft iedere 5 jaar recht op een nieuwe gebitsprothese.

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars, hierdoor wordt een nieuwe prothese bijna volledig vergoed vanuit uw basisverzekering. Met een aanvullende tandartsverzekering kan deze zelfs volledig vergoed worden.